Tekil Mesaj Gösterimi
Eski 07-09-2007, 15:36   #14
biçare kul
Üye Değil

Varsayılan Ynt: mürşid-i kamil bulunduğu asırda bir tanedir.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Garib-i Aşk

Güzel kardeşim bu konular (Mürşid-i kamil, mürid, mürşid,kutup gavs v.b.) ağır ve bu işe (tasavvuf) yeni başlamış (ilk beş yıl hep yenidir) kişiler ve özellikle gençler için gereksiz konulardır. O mürşitmiş o mürşid-i kamilmiş sizin için gereksizdir. Siz hocanızın yada üstadınızın verdiği virdi, ezkarı yapın, haramlardan kaçın, farzları eda ile sünnetlere ittiba edin , adaba riayet edin gece ibadetlerinizi ve sabah namazınızı düzene sokun, özellikle gözünüzü haramdan koruyun kafidir. Himmet size yetişir ve sizi ayakta tutar. Eskiden dervişhan intisab ettikten sonra uzun bir süre (bazı tariklerde 5 yıla kadar) konuşturulmaz ve ıstılahlardan ( tanımlar , ilmi yaklaşımlar v.b) uzak tutlurdu... Şimdi on-line dervişlik diye bir tanım çıktı aman Allahım herkes herşeyi konuşuyor... Sizleri tenzih (tenzih :sizi ayrı tutarım) ederim bazıları 10 günlük müntesib (bağlı) konuşuyor Allahım Allame-i cihan olmuş.. 20 yıllk bağlılara bakıyorum başı önde susmuş ...

Daim dualarımla sizi seven abiniz

Selam ve dualarımla seni seven abin...
Allah razı olsun kardeş. bu dedikleriniz doğru. ben kendi bildiklerimi kendi yorumlarımı söylemiyorum dediğiniz gibi zaten bana düşmez, haddim değil. Şeyhim çok şükür bu ne acaba diyeceğimiz cevapsız bir soru bırakmamış. Üstadımın sözlerinden ve mutmainneyi çoktan geçmiş çok değerli zakir abimizin sözlerinden yazıyorum. ve de çok dikkat ediyorum yanlış yapmayım diye, güzel üslup kullaniim diye, tartışmaya da girmemeye çalışıyorum ama üstadım konu olunca akan sular durur. kim olursa olsun bana istediğini söyler ama üstadıma dokunacak bir sözün karşısında da dururum. bilmiyorum doru-yanlış ama engel olamam buna.
anlatabildim umarım. tavsiyeleriniz için de Allah razı olsun.
Selametle...