Tekil Mesaj Gösterimi
Eski 16-09-2007, 00:16   #4
Metin Mete
Binbaşı

Katılım Tarihi: Jan 2007
Varsayılan Ynt: sigara haram mı, mekruh mu?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi didemm_38
ıslam alımlerı bıle bu konuda hem fıkır olamamıslar.yanı mekruhmu haram mı yoksa mubah mı kesın bır cevap bulunamamıs.fakat ben bır sıgara kurbanı olarak onun dogru bısey olmadıgını bılıyorum.heryerden zararlı bısey olan sıgaranın sevap olmasını bekleyemeyız tabıkıde.bence kesınlıkle gunah ve haramdır.AllahIM en yakın zamanda bırakmayı nasıp etsın.ayrıca paylasım ıcın cok tesekkur edrım. [razi]

Selamün Aleyküm,Önce Allahim kolaylik versin.13 yasinda basladigim sigara kullanimina 6 yil önce Ramazan ayinin birinde terk ettim,bu ramazan birde Maras otunu terk ettim Insallahu Teala simdi sirada nargile var Insallahu Teala onuda bu ramazanin sonuna terk edecegim..Yani 26 yil kullanimdan sonra Maras otu sayesinde biraktigim sigaranin ardindan 6 yildir devamli kullandigim maras otunuda terk edli 4 gün oldu nargileye baslayali aslinda baslayali demeyeyim cünki her arablarla bir oldugumda iciyorum o nedenle simdi onunda defterini dürecegim Alemlerin Rabbinin izni ile.Kafama takilan ise su Haram veya Mekruh kelimeleri.Bakiniz bu konu cok enteresan yani haram derseniz olmuyor cünki Haram olusunun delili yok.Mekruhta olamaz ancak bunu biz yinede söyle diyebiliriz,Müslümanin en büyük ölcüsü temizliktir iste bu babtan bakmak lazim....O zaman daha iyi anlariz sanirim.Rabbe emanet olun.
  Alıntı Yaparak Cevapla