Başlık: diş eti kanaması
Tekil Mesaj Gösterimi
Eski 21-09-2007, 08:13   #4
IRAK Ebu CendeL
Onbaşı

Katılım Tarihi: Sep 2007
Varsayılan Ynt: diş eti kanaması

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi BERRE
hayırlı günler arkadaşlar.

benim dişlerim de diştaşı olduğu için diş eti kanamam var. diş taşlarımı temizlettim ama yine oldu. ramazan girmeden de temizletemedim. şimdi bazı günler çok kanama yapıyor. araştırdığım kadarıyla dişimden gelen kanı yutarsam orucum bozuluyormuş. bende yutmamaya çalışıyorum ama işim dolayısıyla bazen yutmak zorunda kalıyorum. her zaman dışarı atamıyorum tükürüğümü.
çevremdekiler de benimkinin bi hastalık olduğunu ve yutmamda bi sakınca olmadığını söylüyolar. ne yapıcamı bilmiyorum. Rabbim' e şükürler olsun ki başka rahatsızlığım yok ama bu da benim ibadetimi engelliyo bazen. namaz kılarken kanıyo o zaman ne yapmam gerekir. yeniden abdest alamam çünkü zaten işten namaza gidiyorum diye çıkıyorum. bazen dişimin kanaması geçsin diye bekliyorum ama işe de geç kalıyorum.

bunun kesin hükmü nedir ve ne yapmam gerekir.bana yardım ederseniz sevinicem.

şimdiden [razi]
Berre Kardeş Sizin sorunuz fıkıhta farklı, farklı şekillerde geçmektedir.Fıkıh alimleri bu tür kanamaları ''ru'ef'' yani kesintisiz burun kanamasına benzetmektedir.Bir iki kereliğe mahsus olmadıği için sizinki, onun için mazursunuz yani mazeret sahibisiniz.Bundan dolayı dikkat edin yutmamaya çalışın yutarsanızda orucunuz sahihdir kefaret ve güne gün oruç gerektirmez.Yazdıklarımdan mutmain olmadıysanız İmam Numan Bin Sabit ''Nasbu-r Raye'' Adlı eserden Konuya bakabilirsiniz inşallah.

Selametle Bana Dua Kafi
  Alıntı Yaparak Cevapla