21-09-2007, 13:39
|
#16 |
| Binbaşı
Katılım Tarihi: Feb 2006 Yaş: 15
| Ynt: cola içiliyo mu?? Alıntı: |
Orijinal Mesaj Sahibi IRAK Ebu CendeL TUVALET TEMİZLİĞİ
Bir kutu colayı klozetin içine dökünüz. Bir saat kadar bekleyiniz ve sifonu çekiniz. Coladaki sitrik asit hela taşındaki lekeleri yok edecektir. CROM TAMPONLARDAKİ PAS LEKELERİ
Arabanın tamponunu "Cola'' ya batırılmış bir sigara paketinin içindeki alüminyum folyosuyla iyice ovunuz. Tertemiz olacaktır. AKÜ KUTUP BAŞLARINDA ÇAPAKLAR
Yeterli miktarda (yarım çay bardağı) colayı kutup başlarına dökün.
Tüm çapaklar (güherçile) yok olsun.
Bu işi 600 C ısıtılmış su ile de yapabilirsiniz. Bu durumda doğaya zarar vermez. PASLANMIŞ CiVATALAR - SOMUNLAR
Colaya batırılmış bir bezi paslı cıvataya uygulayınız.
Bir kaç dakika sonra rahatlıkla dönecek ve açılacaktır. YAĞ LEKELERİ
Bir kutu colayı lekeli giyeceklerin üstüne boşaltın, deterjanı ekleyin ve her zaman yıkadığınız gibi yıkayın. Cola yağ lekelerinin yok olmasına yardım edecektir.
Zorlu bir tamir işinden sonra da ellerinizi cola ile yıkayabilir yağ lekelerini çıkartabilirsiniz. İşiniz bittikten sonra ellerinizi durulayınız. ARABA CAMINDAKİ İNATÇI LEKELER
Ön camlardaki her türlü kuş pisliği, yapışan sinekler veya ağaçlardan dökülen toz, polen, yapışkan maddelerin çıkarılmasında cola'lı içecekleri kullanabilirsiniz.
Leke-kir çıkartıldıktan sonra bolca su ile yıkanmasında yarar vardır. Tüm bu etkin başarının nedeni cola'lı içeceklerin pH değerinin 3-4 olmasıdır. Yani kuvvetli asit. Bu içeceklerin içermiş oldğu çok yüksek orandaki karbondioksit'in temizliğe bir katkısı yoktur. Karbondioksit gazı bilindiği gibi solunum sistemimizde sürekli dışarı atmaya çalıştığımız bir gazdır ve temizlik işlerinde pek kullanılmaz. Bu Sağlık Açısından Olan Boyutu Hala ''Arkadaşlar Kola'yı gönül rahatlığıyla içebilirsiniz.'' DİYEBİLİRMİSİNİZ! Şer-i Yani Dini Açıdan ise;
Mısır’da İslam Dünyasının en etkin eğitim kurumlarından biri olan El Ezher, Coca Cola ve Pepsi’nin haram olduğunu açıkladı. El Ezher üniversitesine bağlı Yüksek İslami İşler Meclisi, yaptıkları bir incelemenin ardından Coca Cola ve Pepsi’nin içilmemesi gerektiğini açıkladı. Her iki içeceğin içinde domuz etinden bazı maddelerin konulduğunu tespit ettiklerini açıklayan Meclis, Müslümanları Coca Cola ve Pepsi’yi içmemeye davet etti. Bu tür gazlı içeceklerin insanlar için zorunlu şeyler olmadığını belirten Meclis, zor durumlarda “Zarûretler haramı mübâh kılar” kaidesi gereğince domuz, içki ve ölü etinin dahi sadece ölünmeyecek kadar yenilmesine izin verildiğini açıkladı. Meclis, böyle bir zorunlu durum olmadığına göre Müslümanların bu tür ferahlatıcı içeceklerden uzak durmalarını önerdi. Ürdün'de geçen gün uzun zamandır yapılan araştırma sonucu yapılan açıklamada, Coca Cola ve Pepsi'nin domuz'dan yapılmış bazı katkı maddeleri içerdiği açıklanmıştı.
Coca Cola ve Pepsi geçtiğimiz hafta Hindistan’da içinde zehirli bulunduğu gerekçesiyle ülke çapında resmen yasaklanmıştı. Arabcan tercüme edilmiştir. Lokman Aşkın Kardeş Hala Hem dinen hemde sağlık açısından sakıncası yoktur demiyorsunuzdur Allah-u Alem. | Kardeşim ben sizin bu yazdıklarınıza sadece ha ha ha diye gülerim.. Yukarıda söylediklerinizin neredeyse hepsini denedim. Ne tuvaletteki lekeler, ne camdaki lekeler, nede elbisedeki lekeler geçti. Sadece elbisenin üstüne kola döktüğüm için kumaş kirlendi. Coca cola ve pepsinin içinde domuzdan yapılmış bazı katkı maddeleri var diyorsunuz ama eminim buna sizde inanmıyorsunuz. Çünkü bu içecekler Sağık Bakanlığı tarafından gayet güzel araştırılıyor. Tabiki insanlara zorla bunu iç diyecek halim yok isteyen içer isteyen içmez. Bende eskiden içmiyordum çünkü bunların gerçek olduğuna inanıyordum fakat artık çok cıvıttılar herhallerinden belli oluyor gerçek olmadığı.. Artık içim rahat gelirinin %bilmem kaç oranında israile verdiğinede inanmıyorum ve lıkır lıkır içiyorum. Tüm Coca Cola sevenlere Afiyet Olsun.  |
|
| |