Alıntı:
|
Orijinal Mesaj Sahibi Dilbeste Madem gelinlik giymek batılılara benzemek;
Siz kot pantolon, kot ceket, takım elbise, marka ayakkabılar vs. giymiyor musunuz? Orada benzemekten kasıt düşünce ve davranış olamaz mı? Eğer öyle değilse sizin pc kullanmanız bile batılılıra benzemek değil midir?
Ve son olarak giyecek hanımkızımız gelinliği "yerde sürünmeyecek şekilde" alırsa veya diktirirse "yerde sürümez" bu kadar basit. |
[font=Trebuchet MS][b]Yazılarım yanlış anlaşılıyor (Allah beni affetsin) Yazılarınıza Tek Tek Cevap Verecem İnşallah.
Alıntı:
Madem gelinlik giymek batılılara benzemek;
Siz kot pantolon, kot ceket, takım elbise, marka ayakkabılar vs. giymiyor musunuz? |
1.Hakkı söyliyerek batılı kastetmiyelim.Giyim tarzı kuran ve sünnete muhalif olmadıgı müddetçe sorun yoktur.Birde beni tanımadan şahsıma yazmayın soru cevapta bir uslup vardır oda konulara genel yaklaşmaktır.Verilen cevaplar hiç bir zaman şahıslar bazında olmamış ve olamazdır. Alıntı:
| Eğer öyle değilse sizin pc kullanmanız bile batılılıra benzemek değil midir? |
2.İlim zaruretir islam dini bunu öncelikle tavsiye eder.Batılıların ahlakı yaşantısı giyim tarzı zaruret degil onlara benzemektir.Onların çıkarmış oldukları PC işletim sistemleri Networklar Kullanılır bu onlara benzemek değildir.Bilakis onların silahı ile silahlanmaktır.Artı bende grafik ve webmasterim....
[font=Trebuchet MS]
Alıntı:
| Ve son olarak giyecek hanımkızımız gelinliği "yerde sürünmeyecek şekilde" alırsa veya diktirirse "yerde sürümez" bu kadar basit. |
[font=Trebuchet MS]3.Sizin basit demiş oldugunuz bu konuya hadis ve ayetleri yazdım ben.Ayet ve hadisin oldugu yerde AHZAB Suresi 36. Ayetinin Geregi iman etmiş erkeklerle iman etmiş bayanların şeçme hakkının olmadığını hatırlatırım.
Yere sürükleme olayına gelince; Gelinliklerde asıl olan budur sonradan çıkartılanlar ise her ne kadar bu kalıptan çıkarılsada asıl olana bakılır bu Usulu-l Fıkıh Kaidesidir.(Bir şeyin adını değiştirmekle o asıl adından dışarı çıkmaz)