Tekil Mesaj Gösterimi
Eski 25-09-2007, 00:53   #35
Metin Mete
Binbaşı

Katılım Tarihi: Jan 2007
Varsayılan Ynt: Eşiniz huriniz olsun istermisiniz?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muhammed

Şimdi cennet ve cehennem ile ilgili hadislere baktım kütübü sitteden bulamadım,şayet böyle bir şey demişse kaynaklı bir şekilde verirmisiniz?

Ayrıca din kardeşiniz olarak, rasülüllah benim söylemediğim birşeyi söylemiş gibi rivayet eden cehennemde yerini hazırlasın buyuruyor.

Selamün Aleyküm,Hafiz benim dosyanin birinde buldum ama bende beyyinesini kaydetmemisim yani hadis numarasi vesaire kaydi yok bakarim Insallahu Teala;

Alıntı:
"Allah Resülü Ramazan veya Kurban Bayramında musallaya gitmek üzere yola çıktığında kadınlara rastladı ve şöyle dedi: "Ey kadınlar topluluğu sadaka veriniz, zira cehennem ehlinin çoğunluğunu sizlerin oluşturduğunu gördüm. Kadınlar neden ya Resullullah diye sorduğunda Allah Resulü "Çünkü kadınlar çok lanet ettiler ve kocalarına karşı da nankör oldular, cevabını vermiş ve devamla sizinn kadar eksik akıllı ve eksik dinli birinin akıllı ve dini sağlam bir kimsenin aklını çelebildiğini görmedim" demiştir.

Kadınlar: "Aklımızın ve dinimizin eksikliği nedir ya Resullullah" diye sorduğunda Allah Resulu : "İki kadının şahitliğinin bir erkeğin şahitliği yerine geçmesi kadının aklının noksanlığı, hayızlı olduğu zaman namaz kılmaması ve oruç tutmaması da dininin noksanlığıdır, cevabını vermiştir."
  Alıntı Yaparak Cevapla