Tekil Mesaj Gösterimi
Eski 26-09-2007, 23:46   #7
Metin Mete
Binbaşı

Katılım Tarihi: Jan 2007
Varsayılan Ynt: yezid hakkında sükût etmek lazımdır.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lokman Aşkın
Metin Mete kardeşim, Allah razı olsun. Muaviye (r.a) Peygamberimizin vahiy katibi idi. Ve Eshabın en büyüklerinden idi. Yezid de onun oğlu idi. Yezid'in durumunu yukarıda yazdım. Bence her zaman Peygamberimizin Eshabı hakkında güzel düşünceler içinde olmamız lazım diye düşünüyorum. Peygamberimiz; Eshabım gökteki yıldızlar gibidir, hangisine uyarsanız beni bulursunuz buyuruyor. Onların hiçbirisi hakkında kötü bir düşünceye sahip olmamamız gerekir. Bunun bizlere bir faydası olmaz. Belki zararı çok olur. Eshabın hepsini sevelim, onlara saygı ve sevgide kusur etmeyelim. Tarihe bakın, Peygamberimizden itibaren zamanımıza kadar gelen hiçbir İslam alimi, Eshabı Kiram hakkında kötü söylememişler, her olayı hüsn-ü zanla değerlendirmişlerdir. onların aralarında meydana gelen olaylarda hepsi ictihatlarıyla hareket etmişlerdir.

Allah'a emanet olunuz.

Selamün Aleyküm,ben kötü demiyorum ama sunu unutmayinizki her olayin üstünü kapatarak bir yere varamayiz.Verdigim dogrultuda hareketle devam ederseniz bazi gerceklere varirsiniz.Ve hatta Resulün dahi bilmedigi o Münafik tayfasinida az cok kesfetmis olmazmiyiz?Ni tekim bakiniz tarihte Islamin ilk sendelemesi Emevilerin kurulusu iledir yani söyle bir ufak capli arastirma cok isabetli olabilir.Bu hem sizin hem bizim icin hayirlidir sanirim.Rabbe emanet olun...
  Alıntı Yaparak Cevapla