Bu yazi oldukça dikkatimi çekmisti.Sizler nasil bakiyorsunuz bilmiyorum,ama ben insallah hos gelip,hos gider diye umit ediyorum...(Alintidir)
"Gelene "hosgeldin"demek,adet olmus,bizim toplumda.Gelenin nasil ve ne sekilde geldigine bakmadan hemen agimizi açiyor ve "hos geldin" deyiveriyoruz.
Bildiginiz gibi Ramazan ayina yaklastigimiz zaman her yerde ayni ifadelerle karsilasiriz "Hosgeldin Ramazan"
Dogrusunu söylemek gerekirse hep rahatsiz olmusumdur bu ifadelerden,Ramazan ayinin mahiyetini ve içinde bulundugumuz toplumu dusundukçe,bu rahatsizligim daha da artmistir.
Hep bir agizdan soylenen bu ifadeye gore Ramazan hosgelmis!..Butun sene ramazan'in nereye hosgeldigini sordugumuz zaman ise aldigim cevaplar,genelde ayni cevaplar olmaktadir.
Ulkemize,milletimize,yurdumuza ,vatanimiza hos geldi! Hosgeldi Ramazan!
Duydunuz mu Ramazan'in nereye hosgeldigini?
Ramazan ayi,bu millete,bu ulkeye hosgelmis!
Faizin,fuhsun,zinanin,ahlaksiz ligin,zulmün,küfrün,fiskin yayginlastigi ve yasadigi bu topluma,boylesi bir topluma Ramazan hosgelmis!
Mübarek Ramazan ayi tiksindigi bu seylerden nasil hoslansin ve bu seylerin yasadigi ve yasatildigi toplumlara nasil hosgelsin ki!Velhasil hosgelmedi,
"Hosgeldi" denilse de,hos bulmadi Ramazan!
Geldigi toplumu dikkate alarak "hosgeldin" diyemedigimiz Ramazan'a giderek kurtuldugumu kabul ederek "hosgittin" diyebiliyoruz.
Hosgittin Ramazan!
(Aynalar ve insanlar'dan)