Tekil Mesaj Gösterimi
Eski 11-10-2007, 07:59   #7
Düş Hekimi
Binbaşı

Katılım Tarihi: Sep 2007
Varsayılan Ynt: Hoş Gittin Ramazan!

HOŞGELDİN RAMAZAN HOŞGELDİN
hoşnut ettin bizleri şeref verdin ...
Açıkçası ben Ramazanın hoş geldiğini düşünüyorum . Niye diyeceksiniz her geçen gün Elhamdülillah Ramazan daha bir coşku ile karşılanır oldu. İftar çadırları giderek sayıları artıyor , Eyüp Sultanda , Sultanahmette daha bir coşku var sanki . Tabii bu herkes için böylemi bilemem.
Mesela ne o iki tane eski sanatçı bozuntusu çıkıyor tv ye aman efendim nerde eski Ramazanlar muhabbeti ... Nerde eski Ramazanlar deyince kork! kim bilir ne martavallar sallayacak. Neymiş işte eski Ramazanlarda gündüzleri gençler Göksu ya iner sevdikleriyle buluşur , akşamlar direkler arsında tango eşliğinde ...
diye devam eder .
Ya hu be adam sen şuna desene ben eski Ramazanları değilde gençliğimde yediğim haltları özlüyorum . Ramazan bahane eski aşklara özlem şahane , töbe yaaa...
Neticeyi kelam ifadeyi meram , aslında Ramazan kimine hoş geldi , kimine boş geldi. Kime hoş geldi ? kalbini Ramazana açana onu buyur edene , oruç tutup teravihlerini kılıp , zekatını , fitresini , sadakasını verene , sevene-sevilene , ana babasını , ailesini hoşnut edene hoş geldi .
Ramazan gelmiş kimene deyip , bağlanmayan şeytanlardan olmuş , oruç tutmamış , camiye uğramamış ,sadece kırmış dökmüş onada hoş gelmedi elbet.
Siz kalbinizi açın Ramazana , memleketimize hoş gelmesede Rabbimizin sığdığı kalbinizde o da bir yer bulacaktır kendisine elbet...
Baki muhabbetle kalın dostlar.