Ynt: Dua, niyaz, tazarru ve ilticanın önemi MaaşAllah berakAllah ...
Bizler o kadar çok boş zaman savurganlığı yapıyoruz ki , bir zaman gelecek çok pişman olacağız, fakat artık geri dönüşü olmayacak.En kolay ibadet olan dua yı, bizler yeterince yapabiliyormuyuz? Hem Allah (c.c) ‘dan istekte bulunuyor , halimizi anlatıp dua ediyor, hemde , sevap alıyoruz.Bizi bizden çok düşünen Rabbimiz ne güzel bir düzen kurmuş.
Rabbimiz şöyle buyurdu:
Bana dua edin, duanızı kabul edeyim. (Ğafir suresi /60)
Rabbinize yalvara yalvara, gizlice dua edin.Şüphesiz ki Allah haddini aşanları sevmez. (A’raf suresi/55)
Kullarım , Beni senden sorunca de ki;Ben onlara yakınım.Bana dua edince dualarını kabul ederim...( Bakara suresi/186)
Kendisine dua edince çaresiz kalnın duasını kabul edip, sıkıntıyı gideren ve sizleri yeryüzünde daha öncekilerin yerine geçiren kim? Allah ile birlikte bir başkası mı?Ne kadar az düşünüyorsunuz!(Neml suresi /62)
Evet Kardeşlerim Ayetlerde de gördüğümüz gibi Rabbimiz dualarımızı kabul edeceğini söylüyor, o zaman neden, az dua ediyoruz.Ve yahut çok sıkışmadıkça , hiç dua etme alışkanlığımız yok.Bazılarımız,namazımızı kılar, ondan sonra makbul olan duaları ellerimizi göğe kaldırıp yakarıcamıza , dua etmeye üşenir kalkarız.Hele birbirimize dua etme alışkanlığımız hiç yok.Sanki cebimizden bir şey eksilecek gibi, kimselere dua etmeyi ,aklımıza getirmeyiz.Oysaki ne güzeldir, insanın müslüman kardeşini düşünmesi ,onun için , onun halini Rabbine yakarıp, dua etmesi.
Kendi günahların için ve mü’min erkek ve kadınlar için Allah ‘tan af dile.(Muhammed suresi/19)
Dualarda unutulmamak ümidiyle duayla kalın... |