Tekil Mesaj Gösterimi
Eski 27-10-2007, 14:50   #17
Dilbeste
Forum Yöneticisi

Katılım Tarihi: Sep 2005

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maveraunnehir Mesajı Göster

Allah cc razı olsun.
Allah sizden de razı olsun bu konuya değindiğiniz için.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muhammed Mesajı Göster
dilbeste abla şu sözüne katılmıyorum.
Eğer bir erkek hanımların tesettürüne konuşup kendisi tesettüre uymuyorsa ben o kişinin samimiyetinden şüpheye düşerim.

konuştuğun şey istek değil genelde tesettür meselelerinde fikirler tartışılıyor. yoksa giyilen tesettür şekli değil. zaten bi girsek ona çıkamayız.

erkekler için tesettür göbek hizasından diskapağına kadar kapatmaları daha başka bir şekli varmı?

Sevgili Muhammed, zaten dikkat edersen ben orda neden erkekler bağrı açık dar gömleklerle denize giriyorlar dememişim.Orda benim sorguladığım bazı dindar erkek kardeşlerimizin göbek ve diz arasını örten haşema yerine tesettüre uymayan mayoyu tercih etmeleri.Mesela bir erkek bilek üstünün bir kısmı görünen kıza "bu ne biçim tesettür be kardeşim" deyip kızıyor ve kendisi mayoyla denize giriyorsa o kişinin samimiyetine güvenmem demek istedim. Yani bu durumda benim o ifadem erkeğin tesettürünün "diz ve göbek arasının örtülmesi kuralı" na aykırı düşmüyor değil mi?

İkinci olarak söylemek istediğim ise kardeşimiz orada takva ve edepten de bahsetmiş. Burada da bir karşılaştırma yaparsak, nasıl ki renkli pardesü giyip parlak eşarp bağlayan genç kızlar modaya uyuyor diye eleştiriliyorsa, dizi, kolu yırtık, daracık cafcaflı kotlar, t-shirtler, gömlekler giyen erkeklerin eleştirilmesini de yadırgamamak gerek. Zîra kardeşimiz onu da söylemiş;
Alıntı:
erkeklerin şehvet tarafı olduğu gibi elbette bayanlarında vardır.
Vesselam...

Düzenleyen: Dilbeste , 27-10-2007 - 15:18.
  Alıntı Yaparak Cevapla