ESSALAMU ALEYKUM ALLAHIN SELAMI SİZLERİN ÜZERİNE OLSUN SALAT VE SELAM ONUN ELÇİSİ VE KULU HAZ MUHAMMED (sav) ÜZERİNE OLSUN.
Ben şu an itibariyle tevafuk üzere siteyi gördüm ve kayıt oldum.ve ilginç bir konu olması noktasında yazmaya da karar verdim .İnş. bu yazacaklarım hayırlı olmasıdır ALLAH(CC) duam. tesettür dinimizde çok önem arz eden bir konudur. dinimiz herkesce bilinen noktada bayan tessettürü yanında elbette erkek için kayırsız kalacak değildir. (hoş moda yahut başka isimler altında tesettür anlayışımız erozyona uğramakta hergün yeni bir baş örtüsü örtünme sistemi vs. ilginç tasarımlar çıkmakta)özellikle dinin özü olan ihlas(yani özde algılama)ile yaklaşılmakta olan her türlü kavram gerçek manasını bulabilmektedir. yoksa aç bir insanın yemek isimlerini sayarak doyamaması gibi tesettürü anlatmanın da manası yoktur. burada bacılarımızın tesettür yerine erkek tesettürü hakkında konuşuyoruz öyleyse durumu 2 şekilde ele alalım 1. olarak tesettürden ne anlıyoruz: 2. olarak bunu hayatımızda ne kadar tatbik ediyoruz .Evet tesettür hem bedeni hem ruhi olmadıkça gerçek manasını yakalayamaz. Erkeğin de içsel dünyasında da tesettürü olması ve bunun bir yansıması olarak dışsal dünyasına bunu tatbik etmesi gerekmektedir. Evet erkek nasıl giyinmelidir derken aslında Müslüman erkek nasıl giyinmelidir diye sormalıyız kendimize |