Başlık: Akıllı Ajanda
Tekil Mesaj Gösterimi
Eski 09-02-2008, 00:19   #1
TaLia
Albay

Katılım Tarihi: Jan 2007
Varsayılan Akıllı Ajanda

Son iki yıldır epey meşhur olan Akıllı Ajanda'dan merhaba...(site mahrum kalmasın istedim
bu ajandaya nasipse hergün yeni kısa bir bilgi ekleyeceğim ilginç olması için çaba sağlayacağıma emin olabilirsiniz...

meraklı biri olarak;
bende belki bu ajandayla bir merak edişe cevap olabilirim,cevap sunabilirim bir tefekkür kıvılcımı çakabilirim belki diye umuyorum umut ediyorum ............

hadi bakalım vira bismillah

EVRENİN SONU VAR MIDIR?

Bilim adamlarına göre bizim en büyük teleskoplarla ancak görebildiğimiz uzay bile evrenin sadece bir parçasıdır.
Ama uzay nereye kadar devam ediyor?
Acaba sonsuza kadar uzanıyor mu?
yoksa bir sonu mu var?
Bir sonu varsa ötesinde ne var?

Bilim adamları bu soruların cevaplarının uzayın şekliyle ilgili olduğunu düşünüyorlar.
Günümüzün teorilerine göre uzay sarmal biçiminde aynı merkez etrafında eğilmiştir.
Bunun anlamı;insanın hiçbir zaman evrenin dışına çıkamayacağı,izlediği yolun onu hep başlangıç noktasına geri getireceğidir.Bunun daha rahat anlaşılabilmesi için şu örneği düşünün:

Dünyadaki A noktasından B noktasına giden bir uçak düz bir rota izler.Bu kağıdın üzerine çizdiğimiz düz çizgiden farklıdır.Çünkü bu çizgi bir kürenin üzerine çizilmiştir.Yani kürenin merkezine her noktadan aynı uzaklıktadır.Aksi takdirde uçak gerçekten düz bir çizgide hareket etsetdi;B noktasına vardığında yeryüzünden binlerce kilometre yukarıda olurdu.
Oysa eğimli bir uzayda hareket ettiği için düz bir rota izlese bile yoluna devam etmesi durumunda tekrar başlangıç noktasına geri dönecektir.
Bilim adamlarına göre uzayın bükülmesi bundan daha karmaşık.

ŞEKLİ ÇİZİLEMEZ VE BİR MODELİ YAPILAMAZ.

Bu eğilme ancak matematiksel hesaplarla gösterilebilir.Böylece,sonuna varmadan uzayda sonsuza kadar ilerlenebilir.........

nasıl diliniz tutuldu dimi kudret karşısında

****************************** ****************************** **********************

Düzenleyen: TaLia , 09-02-2008 - 00:21.
  Alıntı Yaparak Cevapla