Tekil Mesaj Gösterimi
Eski 12-02-2008, 23:24   #1
TaLia
Albay

Katılım Tarihi: Jan 2007
Varsayılan Bir Geyik Adamı =Nasreddin Hoca...

Bir Geyik Adamı =Nasreddin Hoca……

Esprinin taşı gediğine koymak yeri geldi söylemek olarak tarif edilmesi durumunda çağımızda yerli yersiz ayırımı yapmadan her espriyi geyik sınıfına sokan Hoca tanımazlara ithaftır……………..

O bazan ders vermek için = marifet kavukta ise al kavuğuda sen oku VE parayı veren düdüğü çalar diyerek….
Bazan tebliğ adına=bilenler bilmeyenlere anlatsın sözünü söyleyerek

Bazan eleştirmek için=hanım hanım bu kedi ise hani et nerde yok et ise kedi nerde VeYA Bre eşek bu turşuyu ya sen sat ya ben satayım diyerek

Bazan sadece mizah olsun hoşluk olsun ya da insanın kendi kendini Tİ ye alabilmesi adına=heybem bulunmasaydı yenisini alacaktım
Zaten Düşmeseydim inecektim,
Allahın(yağmur) nimetinden mi kaçıyosun yok ben ezmemek için koşuyorum,
uzatma komşu merdivenden düşen cübbenin içinde bende vardım…diyerek…………
O güldürürken bile………………….bütün bunların karşılığını hakkıyla doldurdu.

Örnekleri çoğaltmak çok mümkün…..şimdi O gerçekten tanınıyormu sorusunun karşılığına O nu Rametle anarak geçelim :

ben çok keyifle hazırladım uzun olmasına rağmen esprili fıkralarıyla anlatımlı akıcı bir konu sizinde okurken keyif alacağınızı tahmin ediyorum

[color="Blue"]

Aslında ilmî bir kalıba sokulamayan ilk Türk sosyoloğu ve filozofu diyebileceğimiz adamın adının Nasreddin Hoca olduğunu söyleyecek olsak, ilim çevreleri dâhil buna gülmeyecek pek az kimse bulunacaktır. O, yazmamış; söylemiş, günlük hayatı konuşturmuş böylece de insan oğlunun dimağına hikmetler nakşeylemiş bir ulu kişidir.

Ne çare ki, bu halk adamına ilim dünyasının kapıları kapalı olduğundan bir mizah fıkracısı kabul ettiğimiz Nasreddin Hoca, hayatın derinliklerindeki gerçeklerle cemiyeti uyandırarak terbiye eden kimselerden biri olduğu halde, biz bunun dahi şuûruna varmış değiliz.

Sâmiha Ayverdi

Millî ve dinî kültürümüzü tam bilmeyen ehliyetsiz araştırmacıların kaleminde sanki bir “komedyen”miş gibi gösterilen Hoca, esasen büyük bir mürşid, büyük bir ahlâkçı idi…sadece bunu mizah kullanarak yapmıştır.”

Dr. Mustafa TATÇI

türbesi anlatımı ve dünyanın ortası Patenti (Hocanın eşeğinin arka ayağının bastığı yer attık tescilli, dünyanın ortası )

Düzenleyen: TaLia , 13-02-2008 - 02:17.
  Alıntı Yaparak Cevapla