Başlık: Takva boyutu ...
Tekil Mesaj Gösterimi
Eski 13-02-2008, 15:28   #71
Nurullah...
Binbaşı

Katılım Tarihi: Jul 2007

Şimdi de İnsan-ı kamil Hz Ali'den Muttakilerin özelliklerini öğrenelim inş. Gerçi daha önce başka bir başlıkla vermiştim; ancak burada daha istifade edileceği inancıyla tekrardan vermek istiyorum.

Hz.Ali (ra)’nin Hemmam adlı talebesinin, ‘bana Allah’tan çekinen müttakilerin vasıflarını anlat. Hem de öylesine anlat ki, onları görür gibi olayım’ demesi üzerine Hz. Ali söze başladı:
"Onlar ki, rablerine karşı saygıdan titrerler.
Ve onlar ki, rablerinin ayetlerine inanırlar.
Ve onlar ki, rablerine ortak koşmazlar.
Verdiklerini, rablerinin huzuruna dönecekleri düşüncesiyle kalpleri korkudan ürpererek verirler.
İşte onlar, hayır işlerine koşarlar ve onlar hayır için önde giderler." Müminun: (57,58,59,60,61)
Onlar dünyada fazilet ehlidirler. Sözleri gerçektir. Orta halli giyinirler. Mütevazı bir şekilde yürürler. İtaatle Allah(cc)’a karşı huzu ve huşuda bulunurlar. Allah(cc)’ın onlara haram ettiği şeylerden gözlerini yumarlar. Kulaklarını yalnızca (onlara fayda verecek) bilgiye çevirirler. Nimete eren gönüller, nasıl rahatlayıp huzur içinde olursa, onların gönlü de, ilahi kaza ve kadere razı olduklarından, sıkıntı ve bela anında öylece rahat ve huzur içinde olur. Allah(cc), kullarının ecellerini takdir etmeyip ölüm vakitlerini belirlemiş olmasaydı, ruhları sevaba olan iştiyak ve azap korkusundan dolayı göz açıp kapatıncaya kadar dahi bedenlerinde duramazdı.
  Alıntı Yaparak Cevapla