Yanıt: Ben inancsizmiyim? "vesvese çok korkulacak bir şey değildir, çünkü iman var ki, vesvese geliyor..Şeytan, sizde de iman cevheri, ibâdet hazinesi, namaz ve dine hizmet cevheri olduğunu bildiği içindir ki, korsanlık yapmakta ve size karşı taarruza geçmektedir.şeytan dahi, mü'minin iman cevheri taşıyan kalbine hücum eder. Zaten o, tamtakır, kupkuru ve bomboş kalblerle uğraşmaz; böylelerine vesvese okları göndermez.hazineme el atmak istiyor; ama, benden bir şey koparamayacak. Bu, onun son çırpınışlarıdır; bir gün gelecek, benden bir şey koparamayacağını anlayınca çekip gidecektir.. "bana Allah’ın izniyle hiç bir şey yapamaz” diye düşünmelidir mümin."
diyor bir yazısında hoca efendi...hepimiz bazı zamanlar şeytanın vesveselerine aldandık ama mühim olan senin imanınla inancınla ve tüm gayretinle onu kendinden uzak tutmandır..rabbim hepimizi şeytanın vesveselerinden korusun inşallah..bi yerden başlaman lazım sen zaten yapılmayacakları bılıyorsun bu günden sonra kendine beyaz bir sayfa aç ve aynı hataları tekrarlamamaya özen göster...ibadetlerine devam et sadece zor zamanda kaldığında değil her zamn Allah a dua et ondan yardım iste...bunları yapmaya başladığın ilk anda ne kadar huzurlu olduğunu görüceksin hal böyle oluncada zamnla o kötülüklerin hiç birine kendin el sürmek istemiceksin inş. anlıcan dert sende derman sende güzel kardeşim..
Düzenleyen: (Ecrin) , 09-05-2008 - 03:47.
|