Yanıt: Kur'an'da Miraç....... Meleklerin ve Cebrail’in 50.000 yılda çıkabildikleri Göğe Hz.Muhammed ya da başka bir insan nasıl çıksın?
2/31-32: Allah Adem'e bütün isimleri öğretti, sonra onları meleklere gösterip: " Şunların isimlerini Bana söyleyin. " dedi. Melekler: " Yücedir Şanın Senin. Bize öğretmiş olduğunun dışında bir bilgimiz yoktur... "
2/33-34: Allah: " Ey Adem! Onlara onların isimlerini söyle." dedi. Adem, onların isimlerinin hepsini söyledi... O vakit Biz meleklere: " Adem'e secde edin. " demiştik de İblis dışında tümü secde etmişti. İblis yan çizmiş, kibre sapmış ve nankörlerden olmuştu.
Sevgili kardeşim demekki Allah diledikten sonra meleklerin bilmediklerini ve yapamadıklarını insan yapıyor, ve zaten Hz Muhammed(asm) Allah ın izni ile çıkıyor miraca ozaman Şunu diyebiliriz, melekler çıkamasada Son Peygamber çıkabilir, Nitekim meleklerde alemlerden bir alemdir. Enbiya suresi 107. ayette mealen: biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik.
ve Gariptir O(asm)nun göklerden haber getirdigine inanan insan nasıl olurda yine onun sözü olan ben göge çıktım sözünden şüpheye düşer ki. inşallah faydalı olmuşumdur güzel kardeşim. selam ve dua ile... |