Tekil Mesaj Gösterimi
Eski 22-05-2008, 14:48   #6
asıl-bilgi
Onbaşı

Katılım Tarihi: May 2008
Varsayılan Yanıt: veliler !!!!!!!!!!!!!!!

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi refref Mesajı Göster
/birde şu nokta varki bu gibi hanif takılan vatandaşlar genelde dikkat ediyorum ..ne namaz kılıyorlar nede diğer ibadetleri yapıyorlar...
ne imiş efendim kuran'a dayalı ibadetlerle meşgullermiş...

şimdi sormuş olsak kılıyorum der....hatta üç vakit kılıyorum der..
zannedersem abdest de almıyordur..
zira nasıl alınacagını kur an ile açıklamamız isteyecektir...
hac yapıyorum diyecek ,ama tavaf'ı ve diğer hac rükünlerini tahminen kabul etmeyecektir,zira kur-andan deliller isteyecektir..
zekat mutlaka veriyordur ama miktarı nasıl neye göre ayarlıyor ,sormak lazım gelir...

ayrıca kendi dışındaki müminleri sapıklıkla itham edecek..
hatta dahada ileri gidip evladı resul olan gaws hazretleri(ks) için.bu agır hakaretleri yapacak...

aklıma şu dizeler geliyor (ebu cehil ölmedi ya muhammed(s.a.) kıtalar dolaşıyor.)

rabbim cümlenizi hidayet çemberine alsın inşallah....

Evet Rabbime şükürler olsun ki, O'nun istediği gibi ve bütün Peygamberlerimiz gibi Hanif olmaya çalışıyorum...
ve namazı da Rabbimin istediği gibi kılıyorum........

Aşağıdaki ayette 5 vakit namaz mı var kardeşim
Namaz üç vakittir...

Gündüzün iki tarafında ve geceye yakın saatlerde namaz kıl! Güzellikler kötülükleri silip süpürür. İşte bu, Allah'ı ananlara bir öğüttür. Hud 114.

Gelelim zekatın ölçüsüne.... Bak neymiş ölçüsü:

Ve sana neyi infak edeceklerini de soruyorlar. De ki: "Helal kazancınızın size ve bakmakla yükümlü olduklarınıza yeterli olanından artanını verin." İşte Allah, ayetleri size böyle açıklar ki, derin derin düşünebilesiniz. Bakara 219..

Ey iman sahipleri! Kazandıklarınızın ve yerden sizin için çıkarmış olduklarımızın temiz ve güzellerinden infak edin. Kendinizin göz yummadan alıcısı olmadığınız pis/bayağı şeyleri vermeye kalkmayın. Bilin ki Allah Ganî'dir, cömertliğine sınır yoktur; Hamîd'dir, bütün övgülerin sahibidir/övgüye layık olanları gereğince över. Bakara 267.

Neymiş zekatın ölçüsü: ihtiyaçtan artanı. Rabbim size ayetleri derin derin düşünün ve ona göre hareket edin derken size mi kalmış ölçüye koymak, miktarı belirlemek......

Bak abdest nasıl alınırmış onu da öğren:
Ey iman sahipleri! Namaza duracağınız zaman yüzlerinizi ve dirseklere kadar ellerinizi yıkayın; başlarınızı meshedin ve topuklara kadar ayaklarınızı meshedin... Maide 6.

işte aramızdaki fark bu: Biz hanifler sadece Yaratanın emirlerine uyarız ama sizler yaradılanların.........
selametle

Düzenleyen: asıl-bilgi , 22-05-2008 - 14:51.
  Alıntı Yaparak Cevapla