Yanıt: Aristo`nun `İnsan düşünen bir hayvandır` sözüne katılıyor musunuz? aristoyu,abiyogenez gorusunu destekledigini,hatta bırakın desteklemeyı,o gorusu aristonun ortaya cıkardıgını ogrendikten sonra,söylediklerini destekli bulmuyorum. (abiyogenez görüşü,cansız maddelerden kendı kendıne,rastlantı sonucu canlı maddelerin olustugunu ileri sürer. bu görüşe gore, bir kirli gömlek ve yanına bırakılan bir miktar bugday,bir süre sonra fareleri olusturacaktır. böyle sacma bi inanıs. bazı evrımcıler,evrimin temelini buna dayandırıyor. küçük bi örnek mesela : acıkta bırakılan etin kurtlanmaya başlaması. bu olay,onlara gore,cansız maddelerden canlı maddelerın olustugunun bir ispatı. halbuki,o zamanlar,o kurtcukların yumurtalarını oraya sineklerin gidip gelip taşıdıgnı,o yumurtalardan o kurtcuklasrın olustugunu bilmiyorlardı.)
zaten genelde,bi bilim adamının boyle dayanaksız,olagan dısı seylere savunuculuk yaptıgını biliyorsam,onun ortaya attıgı butun bilimsel seyleri,diger bilimadamları ne demiş diye bir bakarım. bilimadamı dedigin,dogru düzgün seyler bile bulsa,temeli yamuksa,bir hiçtir benım için. bilimadamı demekten cekınırım ben o adama.
aristo hakkında ayrıntılı bi bilgim yok ama,bu görüşün öncülüğünü yapması,onu benım gozumde bitirmişti zaten. belki guzel seyler de yaptı...ona bişey diyemem... ama ne biliym işte,tam ifade edemıyorum kendımı,neyse...
kısaca; bu görüşünü de sacma buluyorum... =)
Düzenleyen: ...A'râf... , 24-05-2008 - 15:11.
|