31-05-2008, 22:19
|
#10 |
| Teğmen
Katılım Tarihi: Feb 2008
| Yanıt: Raks ve Müzik İle İlgili Meseleler ... Abi Allah razi olsun...merakla hepsini okudum. Cok faydali oldu. tabiiki okudugum andada kafama takilan bazi seyler oldu, izin verirseniz size bazi seyleri sormak istiyorum: Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Protagonist yine ayynı kitapta sayfa 343 : ses dinlerken ud,keman ,ney,saz,kaval gibi hiçbir çalgı çalmamalıdır.Her çalgıyı çalmak ve dinlemek haramdır .. | burada ses dinlerken kuran okuyanin sesi vs.mi, yoksa her türlü sesmi kastediliyor? sadece emin olmak icin…yani bütün ney iceren ilahileri dinlemek harammidir? Alıntı: | Tasavvuf büyükleri, çalgısız olan ve kadın erkek karışık olmıyarak okunanları sima’ etmişler, dinlemişlerdir | Buradada kadin erkek karisik olmayarak denilmis. Yani söyleyenler sadece kadinlar olsa dinlenebilirmi? Kadin sesi haram diye biliyordum. Alıntı: | Tasavvufçulardan, ney gibi çalgılara caiz diyenler oldu ise de, bunu aşk ve muhabbet sarhoşluğu halinde söylemişlerdir. | Buradada mübareklerin ask ve muhabbet sarhoslugu nedeni ile söylediklerini yaziyor. Yani onlar ask ve muhabbet sarhoslugundalarken ne dediklerini bilmiyorlarmi? ben bu cümleden sanki Haram ve helali o halde iken ayiramiyorlarmis gibi anliyorum. allah razi olsun. |
|
| |