Tekil Mesaj Gösterimi
Eski 28-06-2008, 21:54   #6
mütebessimm
Yüzbaşı

Katılım Tarihi: Mar 2008
Varsayılan Yanıt: Dinler Arası Diyalog, Tek Din

13 - Allah dinden Nuh'a tavsiye buyurduğu şeyi sizin için de bir kanun yaptı ve (Ey Muhammed!) sana vahyettiğimizi, İbrahim'e, Musa'ya ve İsa'ya tavsiye buyurduğumuzu da şeriat kıldı. Şöyle ki: Dini doğru tutun ve onda ayrılığa düşmeyin. Fakat senin kendilerini davet ettiğin şey, müşriklere ağır geldi. Allah dilediğini kendine seçer ve kendisine yöneleni de doğru yola iletir. (şura 13)

81 - Allah peygamberlerden şöyle söz almıştı: "Andolsun ki size kitab ve hikmet verdim, sonra yanınızda bulunan (kitaplar)ı doğrulayıcı bir peygamber geldiğinde ona muhakkak inanacak ve ona yardım edeceksiniz! Bunu kabul ettiniz mi? Ve bu hususta ağır ahdimi üzerinize aldınız mı?" demişti. Onlar: "Kabul ettik" dediler. (Allah da) dedi ki: "Öyleyse şahit olun, ben de sizinle beraber şahit olanlardanım". (alimran)

84 - De ki: "Allah'a, bize indirilen (Kur'ân)e, İbrahim'e, İsmail'e, İshak'a, Yakub'a ve torunlarına indirilene, Musa'ya, İsa'ya ve peygamberlere Rablerinden verilenlere inandık. Onların arasında hiçbir fark gözetmeyiz, biz O'na teslim olmuşlarız". (alimran)

bu dedigin resulüde!!! sanırım tanıyorum alimran suresini 84 bakınca orda nedemek istedigini açıklıyor kardeşim, ne alakası var yok resul gelecek yok nebi gelecek, ayrıca dini birleştirmiyor Allah biz sizi tek bir ümmet yapmadık diyor, nasıl bir devir ya tutan tuttugunu kandırmaya çalışıyor Allah hepimize hidayet etsin.

Düzenleyen: mütebessimm , 28-06-2008 - 22:00.
  Alıntı Yaparak Cevapla