Tekil Mesaj Gösterimi
Eski 30-06-2008, 20:58   #18
TaLia
Albay

Katılım Tarihi: Jan 2007
Varsayılan Yanıt: Dinler Arası Diyalog, Tek Din

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TaLia Mesajı Göster
şimdi acil çıkmalıyım .....değermi bilmiyorum ama bu yazıyı bilahare okuyacağım inş.

okudum... DEĞMEZMİŞ.

dinleri haniflik altında toplamak fikri kime kalmış bir haddir Allahım ...

kime ne anlatıyorum kesin kafasına göre yorumlama huylarından pişman olacağım ama .....oysa Kuran kendi diliyle bunu (yani tek din adı versende haniflik adı altında hristiyan ve yahudi leri toplayamayacağını) zaten red ediyor...
Alıntı:
AL-İ İMRAN 67 - İbrahim, ne yahudi, ne de hıristiyandı; fakat O, Allah'ı bir tanıyan dosdoğru bir müslümandı, müşriklerden de değildi.
müşrikliği putperestliği reddeden bir dinle özü putperest ve müşriklik olan dinleri aynı çatı altında saymak... töbe ya Rabbi nasıl bir düşünce yapısının ürünüdür..

yazının ana fikri hakkatan kaale alınacak birşey değil ... okumak isteyenkler açısından tekrar not düşüyorum= OKUMAYA ÜZERİNDE MÜTALAAA ETMEYE DEĞMEZ....

son söz olarak kurani bir dua ile bitireceğim=
Alıntı:
ARAF 155 Musa: "Rabbim! dedi, dileseydin bunları da, beni de daha önce helâk ederdin. Şimdi bizi, içimizdeki o beyinsizlerin yaptıkları yüzünden helâk mi edeceksin? O iş de senin imtihanından başka bir şey değildi. Sen bu imtihanla dilediğini sapıklıkta bırakır, dilediğini de hidayete erdirirsin. Bizim velimiz sensin. Artık bizi bağışla, merhamet et, sen bağışlayanların en hayırlısısın."
İÇİMİZDEKİ BEYİNSİZLER YÜZÜNDEN BİZİDE HELAK ETME ALLAHIM...Amin...
  Alıntı Yaparak Cevapla